Machines voor het maken van margarines zoals tafelmargarine, bakvet (shortening) en bakkerijmargarine (puff pastry).
Margarine wordt gemaakt door het mixen van een waterfase en vetfase tot een emulsie. De emulsie wordt gekoeld tot onder het smeltpunt door middel van een geschraapte warmtewisselaar, ook wel een kristallisator genoemd. Door het koelen van het product loopt de druk in de warmtewisselaar op. Afhankelijk van het product loopt dit op van dertig tot wel boven de honderd bar bij speciale producten.
Een lijn bestaat minimaal uit een hogedrukpomp, kristallisator en pinmixer met de volgende uitbreidingen als optie:
De capaciteit van de kristallisator is afhankelijk van het product en wordt aangegeven in oppervlakte in vierkante meter. De maximale druk verschilt per kristallisator.
Men kiest de capaciteit van de procesinstallatie altijd 10% hoger dan de capaciteit van de vulmachine. Het overschot wordt continu retour gezonden naar de mixtank als rework product.
Cilinderbuizen honen, herchromen, slijpen of geheel vernieuwen. Tevens kunnen de schrapers vernieuwd worden. Moderniseren van de hoge druk seal. De unit vacuümeren en gevuld met stikstof afleveren. De diverse componenten tot een complete lijn met een overkoepelende besturing bouwen.
Link naar voorraad
Indien u een margarine machine zoekt, informeert u ons via machines gezocht.
Heeft u margarine machine te koop? Ga naar machines aanbieden.