Machines voor het processen van kaas naar smeerkaas door middel van het smelten (verhitten) en alle bewerking daarvoor en daarna.
Reeds geproduceerde kaas (Cheddar, Goudse, verse kaas) wordt gemalen, gemengd met overige ingrediënten zoals (smelt)zouten, boter of ander (plantaardige) vetten en smaakstoffen zoals bijvoorbeeld kruiden. Daarna wordt de kaas gesmolten, verhit tot 90°C (pasteurisatie) of 140°C (sterilisatie) en heet verpakt. Bij sterilisatie is de kaas buiten de koelketen houdbaar.
Veel van de smeltkaasmachines zijn ook bruikbaar in andere processen zoals het produceren van vlees, sauzen, pet food of analoge kaas.
Samenstellen van een complete lijn. Moderniseren units met volautomatische besturing (PLC): recept besturing met flowtransmitter voor water toevoegen, timers en frequentieregelaars op roerwerken, enz. Volledige nieuwe inline smelters en sterilisatoren. Technologische ondersteuning en advies op productie.
Proces machines voor smeltkaas tot 90°C:
Stephan UMM/SK modellen
Stephan TC/SK modellen
Proces machines voor smeltkaas tot 140°C:
Lekkerkerker UHT modellen
Voor meer informatie kunt u op de bovenstaande modellen drukken.
Indien u een smeltkaas machine zoekt, informeert u ons via machines gezocht.
Heeft u smeltkaas machine te koop? Ga naar machines aanbieden.