Onze werkwijze

Zuivelverwerkings- en verpakkingsmachines

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment heeft een breed assortiment zuivelverwerkingsmachines en verpakkingsmachines te koop. Deze tweedehands machines kopen we voornamelijk in West-Europa en verkopen over de hele wereld. Wij geven deze machines een tweede leven. Door de circulaire economie is het hergebruiken van (zuivel)machines in vraag enorm toegenomen. Het duurzaam omgaan met bestaande grondstoffen en materialen neemt de laatste jaren een grote vlucht. Wij richten ons voornamelijk op vulmachines en verpakkingsmachines, separatoren, homogenisatoren en diverse processing machines. Deze zuivelverwerkingsmachines en zuivelverpakkingsmachines zijn zeer sterk vervaardigd en de service van de A-merkmachines is uitstekend.

De gebruikte zuivelmachines die we verkopen zijn gereviseerd, hebben een controlecheck gehad (“good running”) of in de conditie zoals wij ze gekocht hebben (“as is”). We reviseren de gebruikte zuivelmachines volledig in onze eigen werkplaats, met meer dan 50 monteurs. We leveren niet alleen zuivelverwerkingsmachines, maar ook gebruikte verpakkingsmachines voor bijvoorbeeld het vullen van bekers, vullen van folieverpakking, het vullen van dozen, het vullen van zakken, enz. We doen dit met oog voor kwaliteit, service en garantie. Dit is een win-win situatie, omdat de investering laag is en hergebruik goed is voor het milieu. Bovendien is onze snelle levertijd een groot voordeel voor u.

Lekkerkerker Lopik is gespecialiseerd in gebruikte machines. A-merken waarvan de levenscyclus wordt verlengd door hergebruik. De Return On Investment (ROI) is vele malen hoger dan bij nieuw. Wij bieden 3 mogelijkheden op het gebied van gebruikte machines:

 • Een controle check, ofwel ‘good running’
 • In de conditie zoals uit de fabriek, ofwel ‘as is’
 • Complete revisie met garantie

Complete revisie met garantie

Al meer dan 20 jaar is Lekkerkerker gespecialiseerd in de complete revisie van gebruikte machines. Misschien vraagt u zich af waarom tweedehands machines? Het is simpel, wij verlengen de levenscyclus van machines om zo verspilling tegen te gaan. De merken die wij voeren zijn bewezen A-merken die zich al decennia lang bewezen hebben. De kwaliteit en kracht waarmee deze tweedehands machines gebouwd zijn, stellen ons in staat om deze machines een tweede leven te geven. Deze vaak mechanische machines zijn goed te onderhouden en kunnen na een complete revisie makkelijk weer meer dan 10 jaar produceren. Daarnaast is de investering voor onze klanten vele malen lager dan een nieuwe machine en is de terugverdientijd (ROI) korter.

Onze standaard bij complete revisie van machine is:

 • Het strippen tot het frame; stalen onderdelen stralen en spuiten
 • Alle slijtage onderdelen; lagers, bussen, pakkingen, vervangen
 • Beschadigde of versleten onderdelen vervangen
 • Nieuwe bekabeling en besturing (nieuwste updates)
 • Garantie voor 6-12 maanden
 • Garantie op de levering van onderdelen voor 5 jaar
 • Optie: begeleiding bij in gebruik name en training operators
 • Optie: CE markering
 • Optie: maatwerk / aanpassingen

Controle check (goede werking)

Een goedkopere oplossing dan volledige renovatie is de controle check. De machine is compleet en wordt getest in onze werkplaats. De toegankelijke slijtonderdelen zoals rubbers en pakkingen worden indien nodig vervangen. Lagers en bussen worden alleen vervangen indien nodig. Het bestaande besturingssysteem wordt opnieuw gebruikt en de bestaande documentatie word geleverd. Dit kan in overleg op maat worden aangepast.

Deze prijs is altijd onderhevig aan voorwaarden, omdat het tijdens de werkzaamheden aan de machine soms duidelijk wordt dat er dure onderdelen vervangen moeten worden. Als dit het geval is, ontvangt de koper een offerte voor de extra kosten en krijgt hij ook de optie om de aankoop te annuleren.

Conditie zoals uit de fabriek, 'As is'

Machines worden bijna altijd uit de fabriek gekocht en kunnen in dezelfde staat weer ingezet worden. Daarom bieden wij de machines ook aan in de staat zoals wij deze aankopen. De machine wordt echter niet geïnspecteerd door ons en daardoor kan er ook geen garantie op lopende toestand worden gegeven. Wij raden aan altijd de machine te inspecteren voor aankoop en alleen ‘as is’ te kopen als u bekend bent met de machines. Wij kunnen wel altijd aangeven of wij de machine in een draaiende toestand hebben aangeschaft of dat deze reeds buiten productie was. Documentatie is niet altijd inbegrepen en kan alleen worden afgegeven als deze bij aankoop aanwezig was.

Onze garantievoorwaarden:

We bieden alleen garantie op gereviseerde zuivelverwerkingsmachines en verpakkingsmachines voor zuivelproducten en andere gereviseerde apparatuur. Onze garantievoorwaarden in hoofdlijnen:

 • Garantie bieden we alleen bij gereviseerde machines. De geclaimde defecte onderdelen worden geleverd en berekend. Na retourneren van het oude defecte onderdeel wordt dit geïnspecteerd door Lekkerkerker Lopik of in geval van elektra onderdelen door de originele fabrikant. Indien het onder garantie valt, wordt de rekening gecrediteerd.
 • Slijtage onderdelen, zoals pakkingen, rubbers, lampen en messen worden niet onder garantie vergoed.
 • De garantie vervalt in het geval van: geen, slechte en/of onvoldoende onderhoud. Verkeerd en/of onprofessioneel gebruik van de machine. Iedere verandering die is doorgevoerd aan de geleverde machine zonder toestemming van de leverancier.

Voor onze complete garantievoorwaarden verwijzen wij u naar onze leveringsvoorwaarden.

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment is onderdeel van de Lekkerkerker Groep.

Onze actuele voorraad zuivelmachines

GOAVEC

Stock nummer
STN15181
Merk
Goavec
Type
Double jacketed
Capaciteit
3306 liters
Lees meer

Pierre Guerin 6000 L

Stock nummer
STN15180
Merk
Pierre Guerin
Type
6000 L
Capaciteit
6.000 liters
Lees meer

Tetra Pak Unique

Stock nummer
STN15299
Merk
Tetra Pak
Type
Unique
Capaciteit
Lees meer

Tetra Pak H40

Stock nummer
STN15300
Merk
Tetra Pak
Type
H40
Capaciteit
30.000 liter per hour
Lees meer

Tetra Pak / Alfa Laval Cip unit

Stock nummer
STN15303
Merk
Tetra Pak
Type
Cip unit
Capaciteit
3.300 liters
Lees meer

Tetra Pak / Alfa Laval C10-KSM

Stock nummer
STN15302
Merk
Tetra Pak
Type
C10-KSM
Capaciteit
30.000 liter per hour
Lees meer

Tetra Pak / Alfa Laval C6-SR

Stock nummer
STN15301
Merk
Tetra Pak
Type
C6-SR
Capaciteit
3.500 liter per hour
Lees meer

TANKKIoy 055-01

Stock nummer
STN15185
Merk
TANKKloy
Type
055-01
Capaciteit
6.000 liters
Lees meer

Benhil 8205

Stock nummer
STN15173
Merk
Benhil
Type
8205
Capaciteit
4.800 cups per hour
Lees meer

JL Metals Oy Storage tank

Stock nummer
STN15296
Merk
Type
Storage tank
Capaciteit
120.000 liters
Lees meer