Continuous cooking system -Twinhead UHT

Terug naar assortiment Smeltkaas machines 

Twinhead UHT

Lekkerkerker heeft een eigen continu systeem gebouwd om smeltkaas op te warmen tot 140-145ºC, met 2 lijnen. De Twinhead heeft een automatisch systeem om van lijn 1 over te schakelen naar lijn 2 zonder te stoppen. Dit alles is ook nog CIP reinigbaar. De unit heeft een capaciteit van 600 tot 1.200 kg/uur. 

De unit bestaat uit NIEUWE componenten

- Gesloten buffer tank, CIP reinigbaar met niveau regeling.
- Toevoer pomp, variabele snelheid.
- 2 Stoom injectoren.
- Mixproof regelkleppen voor onafhankelijke reiniging tijdens productie.
- Vacuum tank, vacuum pomp.
- 3 Holding systemen (heethouders).
- Buizenkoeler.
- Uitvoer pomp, variabele snelheid.
- Centrifugaal pompen voor reiniging.
- Tank voor stoom verwarming voor reiniging.
- Elektrische schakelkast met Siemens PLC en Touch screen besturing.
- Compleet samengebouwd op RVS frame.

Opties

- Cremeer tank met pompen.
- Al het leidingwerk dubbelwandig bij toevoer en uitvoer product om stolling tegen te gaan.
- Transport, installatie, opstarten en training.

Complete lijn gebouwd in 2017

In september 2017 september hebben we de productie van een tweekops UHT-lijn voor een van onze klanten afgerond. Om precies te zijn een automatische smeltkaas meng-, inlijn kook/smelt en UHT-lijn voor 1.500 kg per uur. Met deze lijn is het mogelijk om smeltkaas te mixen en te koken voor het verpakken van smeltkaas in IWS of driehoek puntjes.

De lijn heeft is uitgerust met een aparte grinder/ menger voor kaasblokken, een lintmenger met een capaciteit van 2.000 kg per batch en een buffertank op weegcellen met 2 wormen die het product in een speciale spin typ pomp persen. Na deze pomp warmt een inlijn koker het mengsel van kaas, vet, smeltzout en smaken op tot 80°C door het injecteren van stoom. Het gesmolten product gaat vervolgens naar een tweekops UHT unit waar het 10 seconden opgewarmd wordt tot 142°C.

Deze unieke UHT heeft 2 onafhankelijke injectorkoppen, heethouder en tegendruk kleppen, die het mogelijk maken de kaas te steriliseren in de ene kop terwijl de andere kop schoongemaakt wordt. De 2 lijnen worden gescheiden door lekdetectie kleppen. Na de heethouder wordt de kaas afgekoeld door middel van een vacuüm in een vacuümtank. Deze tank heeft 2 drukgeleiders om de hoeveelheid te controleren en is gepolijst om gemakkelijk te reinigen. Er is een goede balans ingebouwd tussen warm water en flowtransmitters om het water en het product volledig automatisch uit te drijven met een minimum verlies. Optioneel kan de unit uitgerust worden met een 3 snelheden optie 50-75-100% en verschillende heethouders. Vanwege de gemakkelijke reiniging en de volautomatische omschakeling tussen de 2 koppen is er minimale arbeid nodig en zijn lange doorlooptijden mogelijk.

De pompen zijn allemaal uitgerust met een variabele aandrijving voor een stroom van 18.000 liter per uur tijdens reiniging en 1.500 in productie met 1 ‘spin’ type pomp. Het systeem heeft lekdetectie kleppen om te schakelen tussen injectorkoppen met demonteerbare of koppelbord. Maar ook doorstroommeters om het product automatisch te vervangen door water en andersom met minimaal verlies.

Na de UHT zijn er 2 roomtanks geïnstalleerd met een transfer/cip pomp, met monstername punten en dubbele filters. Een aparte 4-tanks volautomatische CIP unit kan een maximale doorstroom aan van 25.000 liter per uur. De unit heeft een touch screen bedieningspaneel (Siemens) en een bediening PC met een scada registratiesysteem (in Siemens wincc) voor alle analoge signalen: temperaturen, tijden, stromen tijdens reiniging en productie. Het is mogelijk om ap afstand in te loggen in het systeem via internet.

Geïnteresseerd in een soortgelijk systeem of een systeem met andere specificaties? Neem contact met ons op.