Gebruikte machines / apparatuur

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment is gespecialiseerd in gebruikte machines. A-merken waarvan de levenscyclus wordt verlengd door hergebruik. De Return On Investment (ROI) is vele malen hoger dan bij nieuw. Wij bieden 3 mogelijkheden op het gebied van gebruikte machines: 

 • Complete revisie met garantie
 • Een controle check, ofwel ‘good running’
 • In de conditie zoals uit de fabriek, ofwel ‘as is’ 

Complete revisie met garantie

Al meer dan 20 jaar is Lekkerkerker gespecialiseerd in de complete revisie van gebruikte machines. Misschien vraagt u zich af waarom tweedehands machines? Het is simpel, wij verlengen de levenscyclus van machines om zo verspilling tegen te gaan. De merken die wij voeren zijn bewezen A-merken die zich al decennia lang bewezen hebben. De kwaliteit en kracht waarmee deze tweedehands machines gebouwd zijn, stellen ons in staat om deze machines een tweede leven te geven. Deze vaak mechanische machines zijn goed te onderhouden en kunnen na een complete revisie makkelijk weer meer dan 10 jaar produceren. Daarnaast is de investering voor onze klanten vele malen lager dan een nieuwe machine en is de terugverdientijd (ROI) korter.

Onze standaard bij complete revisie van machine is:

 • Het strippen tot het frame; stalen onderdelen stralen en spuiten
 • Alle slijtage onderdelen; lagers, bussen, pakkingen, vervangen
 • Beschadigde of versleten onderdelen vervangen
 • Nieuwe bekabeling en besturing (nieuwste updates)
 • Garantie voor 6 maanden
 • Garantie op de levering van onderdelen voor 5 jaar
 • Optie: begeleiding bij in gebruik name en training operators
 • Optie: CE markering
 • Optie: maatwerk / aanpassingen

Controle check (Good running) 

Een goedkopere oplossing dan een complete revisie is de controle check. De machine is compleet en wordt getest in onze werkplaats. De gangbare slijtage onderdelen zoals rubbers en pakkingen worden indien nodig vervangen. Lagers en bussen alleen indien nodig. De bestaande besturing wordt weer gebruikt en de documentatie is aanwezig. In overleg kan hiervan afgeweken worden.  

Deze prijs is altijd onder voorbehoud, als tijdens het lopend maken van de machine blijkt dat er kostbare gebreken zijn, krijgt de koper een offerte voor de additionele kosten, en kan dan nog afzien van de aankoop.

Conditie zoals uit de fabriek, 'As is'

Machines worden bijna altijd uit de fabriek gekocht en kunnen in dezelfde staat weer ingezet worden. Daarom bieden wij de machines ook aan in de staat zoals wij deze aankopen. De machine wordt echter niet geïnspecteerd door ons en daardoor kan er ook geen garantie op lopende toestand afgeven. Wij raden aan altijd de machine te inspecteren voor aankoop en alleen ‘as is’ te kopen als u bekend bent met de machines. Wij kunnen wel altijd aangeven of wij de machine in een draaiende toestand hebben aangeschaft of dat deze reeds buiten productie was. Documentatie is niet altijd inbegrepen en kan alleen worden afgegeven als deze bij aankoop aanwezig was.

Onze garantievoorwaarden in hoofdlijnen:

 • Garantie bieden we alleen bij gereviseerde machines. De geclaimde defecte onderdelen worden geleverd en berekend. Na retourneren van het oude defecte onderdeel wordt dit geïnspecteerd door Lekkerkerker of in geval van elektra onderdelen door de originele fabrikant. Indien het onder garantie valt, wordt de rekening gecrediteerd.
 • Slijtage onderdelen, zoals pakkingen, rubbers, lampen en messen worden niet onder garantie vergoed.
 • De garantie vervalt in het geval van: geen, slechte en/of onvoldoende onderhoud. Verkeerd en/of onprofessioneel gebruik van de machine. Iedere verandering die is doorgevoerd aan de geleverde machine zonder toestemming van de leverancier.

Voor onze complete garantievoorwaarden verwijzen wij u naar onze leveringsvoorwaarden.

Neem contact met ons op!

Contactgegevens

+31(0)348-558080
info@lekkerkerker.nl

Adres

Handelsweg 4
3411 NZ Lopik, Nederland

Openingstijden

Ma - Do: 07.30 - 17.00 UTC+1
Vr: 07.30 - 16.30 UTC+1