Van zaterdaghulp tot engineer

Mijn carrière bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment

Bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment bieden we meer dan alleen een baan; we bieden een carrière vol persoonlijke en professionele groei. Peter Spruit, die al sinds zijn jeugd bij ons bedrijf betrokken is, deelt zijn inspirerende verhaal. Hij begon als zaterdaghulp en heeft zich ontwikkeld tot specialist en engineer. Lees verder om te ontdekken waarom werken bij ons zo bijzonder is.

Hoe ik bij Lekkerkerker terechtkwam

"Mijn naam is Peter Spruit en ik werk als revisiemonteur bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment. Ik ben 40 jaar oud en werk hier al sinds mijn vijftiende, inmiddels dus al 25 jaar. Ik begon als zaterdaghulp en vakantiekracht en ben daarna een technische opleiding gaan doen. Ik begon met een opleiding Werktuigbouwkunde en groeide steeds verder door binnen het bedrijf. Eerst deed ik veel voorbereidend werk en na verloop van tijd pakte ik steeds meer taken op. Nu ben ik specialist in het reviseren van vul- en verpakkingsmachines voor onder meer boter."

Waarom ik voor Lekkerkerker koos

"Wat mijn werk bij Lekkerkerker zo prettig maakt, is de afwisseling. Elke dag is anders en je weet ’s ochtends nooit wat je ’s middags gaat doen. Dit houdt het werk uitdagend en boeiend. Soms lijkt een klantvraag onmogelijk, maar wij maken het mogelijk. Dit geeft veel voldoening en energie." 

Mijn werkzaamheden en uitdagingen

"Als specialist in het reviseren van vul- en verpakkingsmachines werk ik aan complexe projecten. Een voorbeeld daarvan is de revisie en installatie van vul- en verpakkingsmachines type 45 en 80 van het merk Benhil. Deze machines moeten binnen een week operationeel zijn, wat een flinke uitdaging is . Het mooiste is wanneer alles perfect draait en de klant tevreden is."

Werken bij Lekkerkerker: de cultuur en voordelen

"De werksfeer bij Lekkerkerker is erg gezellig en collegiaal. We werken hard, maar kunnen ook met elkaar lachen. Flexibiliteit is een groot voordeel hier. Ik kan bijvoorbeeld zonder problemen mijn kinderen ’s ochtends naar school brengen. Dit zorgt voor een goede werk-privébalans."

Persoonlijke ontwikkeling

“Ik ben begonnen als zaterdaghulp en ben nu bezig om een stap richting engineering te maken. Ik heb een basistraining gehad en ga binnenkort meer cursussen volgen om mezelf verder te ontwikkelen als engineer. Deze doorgroeimogelijkheden maken het werk extra interessant."

Waarom anderen  zouden moeten solliciteren bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment

"Ik zou iedereen aanraden om bij Lekkerkerker te komen werken vanwege de afwisseling en de leerzame omgeving. Of je nu een elektrotechnische of mechanische achtergrond hebt, je kunt hier je weg vinden. We hebben genoeg leermeesters die je kunnen begeleiden en je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en te specialiseren."

Conclusie

"Werken bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment heeft mij talloze kansen geboden om te groeien en mezelf te ontwikkelen. De uitdagingen en de steun die ik hier krijg, maken het een geweldige plek om te werken. Als je op zoek bent naar een plek waar je zelfstandig kunt werken, technische uitdagingen kunt aangaan en jezelf kunt ontwikkelen, dan is Lekkerkerker de perfecte plek voor jou. Kom bij ons werken en ervaar zelf de voordelen van een carrière bij dit dynamische bedrijf!"

Kom bij ons werken!

Ben je geïnteresseerd in een carrière bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment? Bekijk hier de vacature voor revisiemonteur!

Vacature revisiemonteur